Skandální Nobelova cena za umělé oplodnění

7. 10. 2010 3:04
Rubrika: zprávy

Skandální Nobelova cena za umělé oplodnění

 

Udělení Nobelovy ceny za lékařství profesoru Robertu Edwardsovi za spolupráci na výzkumu metody umělého oplodnění (IVF) není správné, říká britská pro-life skupina SPUC.

Anthony Ozimic, mluvčí skupiny poznamenal: “Umělé oplodnění je možné pouze proto, že lidský život začíná oplodněním. Ale metoda IVF je zneužitím tohoto faktu. IVF metoda podrobuje lidská embrya testování a diskriminaci, zmrazování a uskladňování, poškozování a smrti."

Při experimetech metody IVF bylo zahubeno velké množství embryí. Od narození prvního dítěte pomocí této metody před 30 lety bylo více než 2 000 000 embryí zničeno, zmraženo, potraceno nebo zneužito k destruktivním experimentům.

Nesouhlasíme s postupem používaným při IVF, trváme na tom, aby u dětí počatých touto metodou byla zachovávána všechna práva a důstojnost, které si lidská bytost zasluhuje.

IVF přinesla kromě možnosti umělého oplození i další novinky: umožnila vyhledávat a zabíjet postižené děti v embryonálním stadiu. Naše společnost by neměla schvalovat právní ani vědecké postupy zaměřené na zabíjení postižených.

IVF ve skutečnosti neřeší problémy s neplodností, pouze je obchází. Je to rozsáhlý experiment, který poškozuje a ničí lidské životy. Nedávné studie ukázaly, že děti narozené pomocí IVF metody se častěji rodí s vrozeným vývojovým postižením.

Udělení Nobelovy ceny profesoru Edwardsovi za podporu zneužívání lidských zárodků metodou IVF je urážkou lidstva, zejména lidí s nějakým postižením, řekl Ozimic.

Zdroj: http://res.claritatis.cz/

Zobrazeno 928×

Komentáře

Patrik Krupička (SirPesZ)

Jestli je a nebo není udělení nobelovky za něco takového správné, to to teď nechávám stranou, ale od tý doby, co jí dostal Obama, tak už to pro mě není žádná autorita.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz