V Británii budou vysílat reklamu na potrat

21. 5. 2010 12:07
Rubrika: zprávy

NOVINKY:CZ dnes přinesly velmi šokující a znepokojující zprávu z Velké Británie:

Britská TV příští týden poprvé odvysílá reklamní spot, ve kterém se nabízí potratové služby. Půlminutová reklama se objeví na obrazovkách stanice Channel 4 v pondělí po desáté večer tamního času. Slovo „potrat“ v ní zmíněno nebude, padne jen otázka: „Máš zpoždění?“ s odkazem na menstruační cyklus a pak se zobrazí telefonní číslo, na které se obrátit.

Spot, který poběží až do června, si zaplatila klinika sexuálního zdraví Marie Stopes International, která loni provedla na 65 000 potratů. V Británii sice platí zákaz propagovat interrupce, organizace jej ale obešla díky tomu, že jde o charitu a na svých službách neprofituje.

Poukazuje na to, že podle průzkumu YouGov jen 42 procent dospělých ví, na koho se obrátit v případě neplánovaného těhotenství.

Proti odvysílání reklamy se ale postavily náboženské skupiny, podle kterých je zcela nevhodné nabízet potraty „stejným způsobem jako mýdla nebo auta“. „Nikomu by nemělo být povoleno dělat reklamu na zabíjení dětí,“ řekl Anthony Ozimic ze Společnosti na ochranu nenarozených dětí.

Modleme se za obrácení oněch vrahů, nastávající matky, které budou uvrhovány do tohoto zla, aby dostali milost a sílu dítě porodit.

Zobrazeno 788×

Komentáře

Pavel Husák (yetti)

Otřesné... :-(

Gerard

Taky to se mnou otřáslo; byl to po přečtení šok. A navíc ty reakce na novinkách. Ach jo

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz