modlitby za duchovní povolání

23. 1. 2008 16:31
Rubrika: modlitby

Několik podnětů k modlitbě za duchovní povolání

  Pane Ježíši, ty jsi povolal apoštoly, aby se stali rybáři lidí. Také dnes voláš mladé lidi k následování a službě. Ty žiješ, abys byl pro nás stále přítomen. Tvá oběť je na našich olářích stále přítomna, protože všichni lidé mají účast na spasení. Pomoz všem, které jsi povolal, aby tvou vůli poznali. Otevři jim zrak pro celý svět, pro nevyřčené prosby mnohých o světlo pravdy a žár pravé lásky. Ať jsou věrní v jejich povolání na stavbě tvého tajemného těla a tak pokračují v tvém poslání.Dej Pane, aby se mnoho žen a dívek právě tak rozhodlo následovat volání tvé lásky. Probuď v nich touhu opravdově žít podle ducha evangelia a dát se k dispozici pro službu Církvi. Ať jsou připraveny všem lidem nabídnout pomocnou ruku a milosrdnou lásku. O to tě prosíme, neboť ty žiješ a vládneš na věky. Amen.( Pavel VI. ) 

Pane Ježíši Kriste, vzore pravého lidství, cesto k životu! Ty jsi do své blízkosti povolal učedníky; také dnes voláš lidi, aby tě následovali.

 Na přímluvu Immaculaty a svatého Evžena de Mazenod tě prosíme o povolání pro naše řeholní společenství. Dej nám oblátům přesvědčivý život, aby k nám nalezli cestu mladí lidé, kteří by tě chtěli s námi následovat,. Dej jim poznat svou vůli. Pomoz rodinám a společenstvím, aby žily z ducha evangelia, aby slyšely tvé volání a aby mohlo být přijímáno. Dej nám otevřené srdce pro potřeby Církve a světa a odvahu na ně odpovědět. Na přímluvu Immaculaty a svatého Evžena de Mazenod dej naší kongergaci pokračování v jejím poslání tak dlouho, jak se ti líbí.Amen 

Bože žehnej nám

  

Buď  snem

osvědč touhuStaň se silouvystihnout rozhodnutíBuď důvěrakterá se vytvoří 

Požehnej odchod

 

Chraň co zanechám

Ochraňuj nové ke kterému se odvážím doprovoď mě k prvnímu kroku požehnej cestu dej mi pevné nohystaň se pro mě základemposilni ducha a tělo požehnej přijetí staň se mým cílemnasměruj mé kroky k toběsešli mi odvahu vracet se k tobě  zahrň nás svým požehnánímabychom se mohli vydat na cestuna cestuk tobě a k lidem(Andrea Schwarz)  Bože, Ty hledáš lidi,kteří před tebou a světemTvé poselsví šíří.Pomoz námpřemoci lenost a lidský strach,abychom se stali tvými svědky –naším celým životem.Prosíme o to skrze Ježíše Krista. Pane, Ty jsi nás povolal skrze posleství evangelia.Ty víš o našich slabostech.Ty víš, jak snadno ztrácíme odvahu.Ty víš, s jakými obavami provádíme naše kroky.Ale Ty jsi nás povolal.Na Tebe se spoléháme.Působ v nás skrze Tvého svatého Ducha, který v nás přebývá.(Gerhard Heusch)   Jsou cesty, po kterých nikdo nejde,neboť ty po nich nejdeš.Cesty vzniknou, když po nich půjdeme.Mnohé vznikající, čekající cesty,bují neprožitým životem.Jsou cesty, po kterých nikdo nejde;je tvá cesta: cesta,která vznikne, když po ní jdeš.( Werner Sprenger ) 

Litanie za povolání

 

Pane Ježíši Kriste, ty jsi síbil:

„Já jsem s vámi po všechny dny do konce světa“ Voláme k tobě:Neklidné je naše srdce                  protože nás volášJsme hledající                                       -    -Jsme tebou osloveni                              -    -Jsme znejistěni                                      -    -Jsme vyzváni                                         -    -Jsme vyvoleni                                        -    -Nejsme sami                                          -    -Jsme tví učedníci a učednice                -    -Jsme tví přátelé                                     -    -Hledáme rozhovor s tebou                    -  „ –Hledáme tvou blízkost                           -    -Chceme tě následovat                            -    - Za tvůj dar života                                  děkujeme tiZa sílu víry                                               -    -Za tajemství povolání                              -    -Za milost křtu                                           -    -Za tvé slovo                                               -    -Za tvou věrnost                                         -    -Za svědky víry                                          -    -Za hlásání evangelia                                 -    -Za posílení skrze svátosti                         -    -Za věřící rodiny                                        -    -Za řeholníky a řeholnice                          -    -Za službu kněžskou a jáhenskou              -    -Za laické povolání                                      -    -Za práci učitelek a učitelů                         -    - O ducha modlitby                                       prosíme těO duchovní obnovu naší Církve              -    -O živou víru                                               -    -O trpělivost a důvěru                                -    -O radost z vlastního povolání                   -    -O odvážná svědectví povolaných              -    -O povolání za učedníky                             -    -O povolání k řeholnímu životu                 -  „ –O povolání k pastorační službě                -    -O kněžská povolání                                    -    -O tvé požehnání                                          -    -     

Ježíši, jenž jako dobrý Pastýř dlíš mezi námi v Nejsvětější Svátosti,
sešli ze svatostánku přebohaté paprsky své milosti na naše duchovní otce.
Dej jim všechny milosti, jež jsou potřebny k jejich i našemu posvěcení.
Posiluj je, aby věrně bděli nad stádem svým, nad nímž je Duch svatý ustanovil.
Žehnej jim, když na modlitbě pozvedají k Tobě svá srdce, žehnej jim, když nám
zvěstují Tvé svaté slovo, žehnej jim, když ve svém kněžském úřadě pracují
pro spásu nesmrtelných duší. Učiň je podle srdce svého pastýři, kteří žijí jenom
pro svůj svatý úřad, abychom až přijdeš soudit pastýře i stáda, byli jejich korunou
i radostí, oni pak, aby dosáhli nevadnoucí koruny života věčného. AMEN.


 
Matka Ustavičné Pomoci

Matko Ustavičné Pomoci, potřebuji tvou pomoc. Vím, že v pozemském životě musím sloužit svému Vykupiteli, protože vše, co jsem a co mám, mám od něho. Všechny své tělesné i duševní schopnosti musí tedy směřovat k němu, neboť jen to je cesta ke spáse.
Drahá Matko, v jakém povolání mám sloužit Bohu? Matko moje, já to nevím, ale ty to víš. Proto se ve své bezradnosti obracím na tebe. Osvit' můj rozum, ať poznám Boží vůli. Bylo by pro mě neštěstím rozhodovat se bez tebe a bez Ježíše. Ne, nechci si volit povolání jen pro pozemské výhody, ani pro lehký život na úkor mravnosti. To by mi bylo osudné, protože tak by byla ohrožena má spása.
Co možná nejvážněji chci zkoumat, jaký plán má se mnou Bůh, kde mě chce mít on. 'Milá Matko, pomoz mi poznat jeho nejsvětější vůli.
Ptám se sám sebe: Čím bych chtěl(a) být, až stanu před
branou věčnosti a budu stát před svým Spasitelem?
Nevolá mne snad Bůh k zasvěcení žívota ve svatém kněžství nebo
v řeholní rodině? Či mne volá sloužit mu ve svatém manželství? A nebo jako sestřička, která se úplné věnuje skutkům milosrdenství v nemocnici a nahrazuje trpícím bratřím a sestrám jejich pozemskou matku a slouží v nich trpícímu Ježíši?
Kam mě volá Ježíš? Moje drahá Matko pověz mi to! Osvit' mého zpovědníka, aby mi mohl ukázat správnou cestu:
A až ji poznám, dej mi sílu, at' po ní kráčím ve tvém duchu: důsledně plnit Boží vůli, ochotně vzít na sebe kříž povolání a vytrvale překonávat všechny překážky na této cestě!
Matko moje, dej, aby se má vůle shodovala s Boží vůlí.
Vyslyš mě, moje drahá Matko! Potom se budu smět pokojně dívat do své brzké i věčné budoucnosti.


Pane, dávám se do tvých silných rukou,
aby mě držel v teple a bezpečí ten,
který mě pozná, miluje mě, volá mě mým jménem,
nikdy mě nenechá samotnou.
Drahý Bože, formuj mě, jako hrnčíř formuje hlínu,
udělej mě takovou, jakou jsi mě vždy chtěl mít.
    Modlitba za nové kněze a nová povolání
k zasvěcenému životu.

Ježíši, dobrý Pastýři, ty jsi povolal apoštoly,
abys je učinil rybáři lidí.
Přitáhni k sobe horlivé a šlechetné duše mladých lidí
a učiň je svými služebníky.
Obrať jejich pohled k sobě
a otevři před nimi obzory své vůle,
která chce zachránit a spasit všechny lidi.
Dej jim sílu a odvahu odpovědět na tvé volání,
aby pokračovali ve tvém díle a budovali tvé mystické tělo, církev .
Ať jsou kvasem a solí země a světlem světa.
Kéž tvé volání zaslechnou také ženy a dívky
čistých a velkodušných srdcí.
Probuď v nich touhu po dokonalosti,
k níž vyzývá evangelium,
aby se zcela oddaly službě církvi a všem bratřím a sestrám,
kteří potřebují tvou lásku.
AMEN.
   
Zobrazeno 2050×

Komentáře

Emm

Moc se mi líbí tato stránka.Velmi mě povzbudila,protože ijá cítím takovou touhu žít jen pro Boha,ale pořád si kladu otázky typu Co když mě nevezmou? Nebo na to nemám? Ted už vím,že když to Bůh bude chtít půjde vše!!!!!!!!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz